27 Ağustos 2015 Perşembe

Yüzme Gözlüğü Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yüzme Gözlüğü Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Gözlük üretimleri sürekli değiştiği için artık sadece seçim yaparken gözlüğün rengine ve boyutuna bakarak satın almamalısınız. İyi bir yüzme gözlüğü satın alabilmeniz için dikkat etmeniz bir takım hususlar bulunmaktadır. Yüzme gözlüğü seçerken öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta sızıntı olup olmadığını kontrol etmenizdir. Gözlüğü taktıktan sonra kendinizi rahat hissetmeniz de gereklidir. Herkesin yüzüne uygun şekilde oturan gözlükler sizin yüzünüz için ideal olmayabilir. Bu durumda gözlükleri önce yüzünüze oturan cinsten seçerek daha sonrasında burun kısmındaki ayarlarını yaparak tekrar kontrol etmeniz gereklidir, yüzme malzemeleri satan yerlerde bu ayarın nasıl yapıldığını bilmiyorsanız öğrenebilirsiniz. Küçük yüzlü biriyseniz veya çocuğunuz için yüzme gözlüğü bakıyorsanız bu detaylara önem vermelisiniz. Yüzme gözlükleri pek çok farklı türde kişi için üretilmektedir. Örneğin kadın modelleri erkek modellerine göre daha küçük boyutlarda ve farklı renklerde üretilmektedir. Gözlüğün aynı zamanda size uyumlu olması için burun bölgenize tamamen oturmasına dikkat etmelisiniz. Burun bölgenize iyi oturan bir gözlüğün su geçirmemesine de dikkat edilmelidir. Fazla sıkı gözlüklerin de baş ağrısına ve sağlık problemlerine yol açabileceğini aklınızdan çıkartmamalısınız.
Yüzme Malzemeleri
Yüzme Malzemeleri

Yüzme Gözlüğünün Faydaları Nelerdir?



Profesyonel bir yüzücü olun, ya da sadece amatör olarak bu işi kendi zevkiniz için yapın, size uygun olan bir yüzme gözlüğünü kullanmanız sağlığınız açısından önemli bir durumdur. Gözlükler suyun altında görme kabiliyetlerinizi daha da kolay bir hale getirir. Gözlerin klor ve diğer kimyasal maddelerden su içinde etkilenmesini önler. Gözlük, suyu gözlerden uzak tutarken aynı zamanda gözünüzü daha da rahat hissetmenize yol açar. Yüzme gözlüğü seçerken çerçevesinin şeklini, boyutunu ve lensinin yapısını iyice tespit etmelisiniz. Yüz şekliniz, göz şekliniz, yüzme becerileriniz ve yüzmek istediğiniz ortam yüzme malzemeleri satan yerlerde seçim yaparken göz önünde bulundurulmalıdır.
Yüzme Gözlükleri Neden Kullanılır?
Yüzme gözlüklerinin amacı tamamen estetik bir görüntü oluşturması ya da yeni bir moda akımı yaratması değildir. Yüzme gözlükleri sayesinde gözünüzün su ile teması engellenerek tehlikeli kimyasal maddelerin sağlığınıza zarar vermesini önleyebilirsiniz. Görüş açınızı da genişletebileceğiniz bu gözlükler sayesinde yüzme şartlarını en konforlu ve güvenilir hale getirebilirsiniz. Gözlükler aynı zamanda ultraviyole gibi zararlı ışınlardan korunmak için de kullanılır. Yüzdüğünüz ortamında ışıkları suyun altında daha fazla zarar verebileceğinden dolayı bu durumların önüne geçilir. Ayrıca ortamınızın ışıklandırmasına göre görüşünüz rahatlarken, parlama ve ışıldama gibi sorunlardan ortaya çıkan göz rahatsızlıkları tamamen ortadan kaldırılmaktadır. Profesyonel yüzücüler ise yüzme gözlüklerini kesinlikle kullanmalıdır. Göze suyun kaçmaması aynı zamanda daha hızlı yüzmek demek olduğu için yüzme gözlüğü bu iş ile profesyonel olarak uğraşanların ya da uğraşmak isteyenlerin kesinlikle kullanması gereken bir malzemedir. Kullanım amacınız ne olursa olsun profesyonel ya da amatör olun, yüzme gözlükleri ile yüzme keyfinizi iki katına çıkartabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder