27 Ağustos 2015 Perşembe

Koşu Bandı ile Kilo Vermek

Koşu bandı ile kilo vermek herkesin evinde denediği bir zayıflama yöntemidir. Bunun başlıca nedeni koşu bantlarının her yaş grubuna hitap etmesi. Kullanımı kolay olan koşu bantları kilo vermenizi yardımcı oluyor. Koşu bandı ile kendinize uygun programlar hazırlayıp bunları dilediğiniz gibi değiştirmek sizin elinizde. Amaç kilo vermek olduğunda uygulamalar kişiye özel olup matematiksel hesaplar yapılmaktadır.

Ne kadar çok kardiyo yaparsanız o kadar çok kalori yakarsınız. Bununla doğru orantılı olarak da ne kadar çok kalori yakarsanız o kadar çok kilo kaybedersiniz. Sağlıklı ve kolay bir şekilde kalori yakmak için bir fitness aleti arıyorsanız aradığınız şey koşu bandıdır. Kullanım kolaylığı ve kardiyo egzersizde sağladığı verim bakımından koşu bandı benzerlerinden daha üstün bir alettir. Tıp okullarında yapılan araştırmalarda 60 dk lık bir koşu bandı kullanımı sonrasında 860-700 kalori harcandığı tespit edilmiştir.

Aynı seviyede kalori yakmak için diğer egzersiz aletleri ile 60 dk da ; Merdiven makinesi: 746 - 637 Kürek aleti: 739 - 606 Bisiklet: 604 - 556 Kayak makinesi: 678 – 595 kalori harcanmaktadır. Bu koşu bandının en verimli spor aletlerinden biri olduğu gösteren çok sayıda araştırmadan yalnızca bir tanesidir.  Koşarken müzik dinleyin , Kitap okuyun . Çünkü koşu bandı ile  geçirdiğiniz zamanı eğlenceli hale getirmek  daha uzun ve rahat egzersiz yapabilmenize olanak tanır.

 Koşu bandından verim almak için mutlaka ve mutlaka koşu bandına hayatınızda yer ayırın. Düz mantıkla ; Her gün koşu bandında koşarsanız daha çok kalori yakarsınız ve daha fazla kilo verirsiniz. Egzersizlerini evinizde odanızda yapacağınız için, spor salonlarına gitmek için oluşan bahanelerden kurtulacaksınız. Evinizde her duzenli program dahilinde ve zaman bulduğunuz her anda programınıza sadık kalarak rahatça sporunuzu yapabilirsiniz.

 Koşu bandı egzersizlerinizde yoğunluk aralıkları denilen ara dönemler uygulayın. Yoğunluk aralıkları 1-2 dakikadan oluşan yoğun egzersiz çalışmalarıdır. Mesela koşu bandında normal tempoda koşarken 5 dakikada bir birer dakikalık hızlı tempo koşu yapabilirsiniz. Koşu bandı egzersizinize 3-5 dakikalık ısınmayla başlayın. İlk 5 dakikalık yürüyüşten sonra ilk yoğunluk aralığını uygulayabilirsiniz. Beş dakikalık yürüyüşünüzün sonunda 1 dakika boyunca hızlı tempo yürüyün, isterseniz koşmayı tercih edebilirsiniz. O bir dakikanın sonunda yavaşlayın ve eski temponuza geri dönün. Sonraki 5 dakika boyunca normal temponuzda egzersizinize devam edin ve sonra yine birer dakikalık yoğun tempo egzersize geçin. Uyguladığınız bu yoğun aralıklar metabolizma seviyenizi hızlandırır ve gün içinde de yaktığınız kalori miktarı artar. Bunun yanında egzersizlerinizi monotonluktan kurtararak daha eğlenceli bir çalışma temposu yakalayabilirsiniz.

 Koşu bandı egzersizinizi sabah yapmanız da fayda var. Sabah ilk iş olarak koşu bandına çıkarsanız gün içinde bunu erteleme şansınız azalmış oluyor. Böylece sürekli bir çalışma temposu yakalayabiliyorsunuz. Unutmayın ki sürekli egzersiz yapan insanların yaklaşık %90ı egzersizlerini sabah kalkar kalkmaz yapıyor.

Çalışma temponuzu arttırınca bir gününüzü serbest gün ilan edebilirsiniz. Bu gün de yaptığınız çalışmaların temposu düşük olabilir. Yoğun çalışma temposundan sonra verdiğiniz bu aralar kondisyonunuzun ne kadar arttığını ve verdiğiniz kiloları fark etmek için iyi bir fırsat olabilir. Ancak haftada 3 gün egzersiz yapıyorsanız, bu zaten çok az olduğu için rahat gün planlarınızı ertelemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder