27 Ağustos 2015 Perşembe

Havuz Gözlüğü Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havuz Gözlüğü Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüzme ister profesyonel anlamda yapılan bir spor olsun, ister amatörce gerçekleştirilen bir aktivite olsun, tam anlamı ile bilinerek ve gerekli aksesuarlar kullanılarak yapılan bir faaliyet olmalıdır. Yüzme keyif veren, yüksek derecede enerji harcatan bir spor dalıdır. Ancak bilinçli ya da uzman kişiler gözetiminde yapılmaması durumunda kötü sonuçlar doğurabilmesi de mümkündür.



Yüzme sporu içerisinde kullanılan birçok aksesuar bulunmaktadır. Mayo, bone, yüzücü gözlükleri, deniz gözlüğü, yüzme maskeleri, maskeli gözlük, şnorkel gibi değişik yüzme ile alakalı aksesuar çeşitleri piyasada mevcuttur. Özellikle yüzücü gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken bazı ayrıntılar bulunmaktadır. Doğru yüzücü gözlüğü kullanmak özellikle göz sağlığı açısından önemlidir. Gözlük su altındaki görüşü sağlar, gözü ultraviyole gibi zararlı ışınlardan korur, klor veya diğer kimyasal maddelerden gözleri korumaya yarar. Gözlük alırken, uzun süre suda kaldığınızda yüzünüze rahatsızlık vermemesine dikkat edilmelidir. Şekli, boyutu, lens olanaklarına göre değişiklik gösteren modeller bulunmaktadır.




İsveç tipi yüzücü gözlüğü, özellikle yarışmalara katılan yüzücüler tercih etmektedir. Contasız ve göz yuvasına rahat oturma özelliği vardır.

Contalı yüzücü gözlüğü: Klasik bir gözlük çeşidi olup, silikon ve köpük olmak üzere iki modelden meydana gelir. Yüzme maskeleri, geleneksel tip gözlük modeli ile şnorkel maske görünümü olan bir modeldir. Göz çevresine rahat oturan ve görme alanı geniş bir modeldir.

Gözlük Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Anti-fog (buğu önleme) özelliği olmalı.
Göze tam oturan çerçeveye sahip olmalı.
Buruna ve göze temas eden yerleri yumuşak silikon maddeden imal edilmiş olmalı.
Açık renkli gözlükler tercih edilmeli (görüş alanını artırır).
UV ışınlarını süzme özelliği olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder