27 Ağustos 2015 Perşembe

Koşu Bandı ile Evde Spor Keyfi



Spor her insanın hayatında olması gereken önemli bir aktivitedir. Sadece daha fit ve formda bir vücuda kavuşmak için değil aynı zamanda daha aktif daha enerjik ve daha zinde bir yaşam için insan hayatının vazgeçilmezlerinden olmalı. Yaş grubu fark etmeksizin sağlıklı ve daha uzun ömürlü yaşam dileğinde olanlara ilk tavsiye edilen şey spordur.

Kısacası sporu sadece zayıflama maksatlı olarak düşünmek yanlış olur. Düzenli aralıklar ile hayatımızın her evresinde yapmamızın aslında şart olduğu bir şeydir. Spor hakkında böyle düşünen herkesi spora davet ediyoruz. Eğer bir spor salonuna gitmek için zaman bulamıyorum ya da bütçem elvermiyor diyorsanız koşu bandı sizin için ideal bir seçenek olabilir.

Peki Koşu Bandı Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?
Koşu bandı satın alırken ilk dikkat etmeniz gereken şey taşıma kapasitesidir. Yani kilonuza göre bir alet satın almanız gerekir. Ayrıca motor gücü ile de taşıma kapasitesine göre olmalı. Fazlasını almanız durumunda fazla enerji tüketimi gerçekleşir.

Diğer bir dikkat edilmesi gereken kriter ise bant genişliği yani yürüme alanıdır. Bu seçimi yine fiziksel özelliklerinize göre yapmalısınız. Zemin de üçüncü kriter olarak sayılabilir. Ensek yapılı ve darbe emici olmalı. Ayrıca çok teknik özellikli bir koşu bandı satın almak isterseniz eğim özelliklerine de dikkat etmelisiniz.

Size uygun bir koşu bandı ile evde spor keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

Posted in Koşu BandıTagged koşu bandı modelleri, spor yapmak
Pilates Uygulamalarının Temel Prensipleri
Posted on Mart 26, 2015
Pilates Uygulamalarının Temel Prensipleri
Son yıllarda dünyanın her yerinde oldukça yoğun şekilde uygulanmakta olan bir spor uygulaması olarak öne çıkmakta olan pilates uygulamaları dünyanın her yerinde herkes tarafından oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor. Özellikle de vücut fonksiyonlarına, vücut yapısına ve vücut rahatsızlıklarına yönelik olarak oldukça zengin bir etkide bulunuyor olması her türlü amaç doğrultusunda oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına neden oluyor. Özellikle de insan vücudunda yaratmakta olduğu olumlu etkiler nedeni ile oldukça yoğun bir şekilde kullanılmakta olan bir spor uygulaması ile dünyanın her yerinde modern dünyanın en popüler trendleri ağırlık sehpası ile arasında kendisine yer buluyor.

Pilates Neden Yapılır?
Pilates uygulamaları son derece zengin bir etki kapsamına sahip olması ile birlikte vücutta fiziki olarak daha esnek bir yapı ve var olan sorunların giderilmesine yönelik olarak olumlu etkiler sağlıyor. Ancak pilates uygulamalarının son derece geniş bir kapsama sahip olması nedeni ile de doğru şekilde her bir uygulamasının yapılabilmesi gerekiyor. Bu şekilde pilates uygulamalarının bu tüm olumlu etkilerinden en iyi şekilde yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. Bunun için profesyonel destek alınması çok daha büyük bir avantaj sağlayacağından kesinlikle profesyonel ve akademik uzmanlığa sahip olan pilates eğitmenlerinden tüm pilates uygulamalarına yönelik olarak destek alınması daha kaliteli ve başarılı uygulamalar gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor.
Ağırlık sehpası
Ağırlık Sehpası

Pilates Prensiplerinin Amacı Nedir?
Pilates uygulamalarının temel olarak altı prensibi bulunuyor. Bu prensipler ile pilates uygulamalarının şekillenmesi sağlanabiliyor. Günümüzde pilates uygulamalarında var altı prensip ise konsantrasyon, kontrol, merkezleme, akıcı hareket, kesinlik ve nefes olarak 6 ana başlık altında toplama mümkün oluyor. Pilates uygulamalarının her birinde bu temel prensipler üzerinden uygulamalar şekillendirilerek, vücudun daha esnek bir yapıya sahip olması sağlanabiliyor. Günümüzde uygulanan pilates uygulamalarının her bir etkisi günlük yaşamın daha kaliteli ve daha başarılı olmasında önemli etkiler sağlıyor.
Pilates Prensipleri ve Gerekli Malzemeler
Özellikle de günümüzde pilates uygulamaları sayesinde edinilen nefes prensibi sayesinde nefes alış verişi, paniklenmeden sırtın arka bölümüne ve altına derin nefes alınması ile tüm nefesi tamamı ile dışarıya üflemek yöntemi ile olması gerektiğini belirtiyor. Bu şekilde nefes alıp vererek kanın temizlenmesi sağlanabiliyor ki bu durumda çok daha dinç ve çok daha dinamik bir vücuda sahip olabilme imkanı sağlıyor. Bu gibi günlük yaşam içerisinde doğrudan etkilerde sağlamakta olan uygulamalar olarak pilates uygulamalarının yaşamın her alanında son derece önemli etkileri bulunuyor. Pilates uygulamalarının doğru bir şekilde yapılabilmesi için gerekli olan ürün grupları arasında ağırlık sehpası gibi farklı ürün çeşitleri bulunuyor. Ağırlık sehpası ile vücudun tam gerekli olduğu gibi şekil alabilmesi ve çok daha başarılı pozisyonda ağırlık egzersizlerinin gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor. Dayanıklı yapısı ve çok daha rahat pozisyon alabilme imkanı sunması gibi oldukça önemli özellikleri ve avantajları bulunuyor olması nedeni ile de pilates uygulamalarında sıklıkla kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder