27 Ağustos 2015 Perşembe

Spor Aleti Ve Spor Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Spor aletleri ve spor malzemeleri birbirleriyle sıkı bağlantılı olduğu için, birisi alındığında diğeri alınmazsa olmaz. İki tür ürünlerinde standartları birbirine yakın olmalı. Birinin kaliteli olup, diğerinin dökülüyor olması performansınızı olumsuz yönde etkiler.



Spor aletleri konusunda masraftan kaçınmayan kişi, yaptığı masrafın yükünü azaltmak için spor malzemeleri konusunda eksiltmeye giderse problemlerle karşılaşabilir. Hatta iş sakatlığa bile gidebilir. Örneğin tartan zemin kurulmadan, sert zemine kurulmuş bir koşu bandı. Özellikle diz için harikulade bir sakatlık cihazına dönüşebilir.

Bilinçsiz Tüketici Kas Üretemez !

Kimi zaman spor salonundan sıkılıp ya da aşama kaydetmek için karar verilip, eve kurmak istediğiniz egzersiz odasında, bir çok parçayı görmek istersiniz. İlk olarak koşu bandından başlar, hatta kürek takımına kadar spor aletleri ve makinalarını alırsınız. Her şeyin eksiksiz görünmesini istediğiniz bu serüvende dikkat etmeniz gereken ufak detaylar vardır. Öncelikle bilinç. Sonrasında kalite. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, tartan olmadan kurulan kardiyo aletleri dizlerinizde sakatlıklara sebep olabilir. Ekipmanlarınızı almak sadece alışveriş yapmak değildir. Bir uzmana danışılmasında her zaman fayda vardır.

Daha basit bir amaçla, hem spor salonunda çalışıp, geri kalan zamanlarınızda da egzersiz yapmak için aldığınız küçük ekipmanları ele alalım: Küçük ekipmanların boyutlarıyla paralel olan ,küçük fiyatlarını daha da eksiltmeye çalışmayın. Tasarrufu daha büyük ekipmanları satın almak istediğinizde yaparsınız. Çünkü dumbell seti, bench barı gibi ufak ekipmanların işlevleri önemlidir. Ağırlıkları değiştirilebilinen bench ve dambıllar, sizi ileride arttırıp, ağırlaştıracağınız idmanlar sırasında oldukça karlı çıkaracak. Pek çok alıcının bu hataya düştüğünü üzülerek bildirmekteyiz. Çünkü basit hatalar, en çok düşülen hatalardır.

Rahata Düşkün Ol Ki Yorulmak Nedir Bilme!

Spor aletleri ve spor malzemeleri hakkında dikkat etmeniz gereken önemli unsurlardan biri de, rahatlıktır. Size uygun ekipman ve aksesuarlar, egzersizleri keyifle yapmanızı sağlar. Ayrıca küçük eğlence noktalarını da elinizin tersiyle itmeyin! Motivasyonunuzu yükseltecek renkler, aksesuarlar şevkinizi de arttıracaktır. Tabii kastettiğimiz şey, yüksek dozda alışverişten hastaneye kaldırılmanız değil! Spor yapacağınız alanı ve kendinizi en keyifli hale getirmek. Bu yüzden rahatınıza düşkün olun. Spor malzemeleri bakarken daha konforlusunu ve rahatını bulmaya odaklanın.

Ekipmanların Efendisi Sensin Kullanmaktan Korkma!

Bütün ekipmanları tamamladığınızı düşünelim. Bu noktadan sonra yapmanız gereken şey, tabii ki harekete geçmektir! Ama harcadığınız paraları çıkarmak için değil. Olaya artık cebinizle bakmak yerine, zihninizle bakın! Hem sağlığınız hem de görünüşünüz için doğru karar vermiş oldunuz. Sahip olduğunuz şeylerin esiri olmak yerine, onların sizi doğruya ve sağlığa götüren araçlar olduğunu kabullenin. Hor kullanmasanız da, çok kullanmaktan çekinmeyin. Programlarınız el verdiği sürece kullanın. Eskimelerinden korkmayın. Bu tür aletlerin ve malzemelerin uzun ömürlü olduğunu bilmenizde fayda var. Öyle çabuk eskimezler. Aldığınız aletleri elbise askısı olarak kullanmanızdansa, bedenen kullanıp eskitmeniz çok daha sağlıklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder